Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Izgalmas tények a múltból, amiről sosem hallhattunk a történ
  2023-12-19 14:30:47, kedd
 
 







IZGALMAS TÉNYEK A MÚLTBÓL, AMIRŐL SOSEM HALLHATTUNK A TÖRTÉNELEMÓRÁKON

+ TUCATNYI ÉSZBONTÓ TÉNY A MÚLTBÓL


A történelem telis-tele van izgalmas eseményekkel, melyek túlnyomó részét ugyan megtanították nekünk a töri órán, de a szűk tanterv miatt bizony számos olyan izgalmas érdekesség is maradt, melyre sajnos nem jutott idő.

Az alábbi listán ezek közül gyűjtöttünk össze néhány igazán érdekfeszítő történést, mellyel bizony nem árt tisztában lenni.







A 30-AS ÉVEKBEN AZ EMBEREK LISZTESZSÁKOKBAN JÁRKÁLTAK

Az 1930-as években olyan súlyos volt a gazdasági válság az Egyesült Államokban, hogy az embereknek nem volt pénzük ruhára költeni. Hogy mégse járjanak meztelenül, a megmaradt liszteszsákokat alakították át, hogy ruhát készítsenek belőle maguknak és családjukat, illetve hogy a már meglévőket ,,foltozgassák".








A KÜLÖNÖS SOS ÜZENET

1948-ban számos hajó kapott rejtélyes SOS üzeneteket Malajzia partjainál. Az üzenetek egy SS Ourang Medan névre hallgató holland hajóról érkeztek, és így hangoztak: ,,Minden tiszt, beleértve a kapitányt is, halott. Valószínűleg a teljes legénység is meghalt... Haldoklom."

Amikor egy felderítő csapat végül a hajó nyomába eredt, megtalálták az SS Ourang Medan-t, melynek - ahogy az üzenetben is állt - minden utasa halott volt. Az igazán furcsa az, hogy az emberek úgy haltak meg, mintha a pillanat tört része alatt fagytak volna meg. Még a fedélzeten lévő kutyára is ilyen pózban találtak rá. A legfélelmetesebb az egészben, hogy az emberek testén semmilyen sérülést sem találtak.







A LEGFÉLELMETESEBB MÚMIÁK

A világ legfélelmetesebb múmiái kétségkívül a Guanajuato-i múmiák. Az arcukból ítélve még éltek, amikor megkínozták és mumifikálták őket.








A MAGYAR GYORSHADTEST KATONÁI BICIKLIJÜK TÁRSASÁGÁBAN

Ukrajna, 1941.







A világ legnagyobb madara.

Argentavis magnificens - így hívják azt a madarat, melynek fosszilis maradványait 1979-ben találták meg, Argentínában. A tudósok kimutatták, hogy a madár körülbelül 6 millió évvel ezelőtt élhetett, szárny-fesztávolsága 6 és 8 méter közötti lehetett, míg a madár teste pedig valamivel több, mint 2 méteres volt.







AZ OK, AMIÉRT UJJLENYOMATOS AZONOSÍTÁST HASZNÁLINK

Ez a két férfi az oka annak, hogy az emberiség használni kezdte az ujjlenyomatos azonosítás. A két férfinek ugyanaz volt a neve, és elítélésük után ugyanabba a börtönbe kellett bevonulniuk. A férfiak egyébként még soha nem találkoztak egymással, és mivel annyira hasonlítottak egymásra, hogy a börtönőrök nem tudták egyértelműen megkülönböztetni őket, ezért kénytelenek voltak a történelem során először, ujjlenyomatos azonosítást alkalmazni.







ALBERT EINSTEIN MAJDNEM IZRAEL MINISZTERELNÖKE LETT

1952. november 17-én Izrael miniszterelnöke hivatalosan is felajánlotta Izrael elnökségét Albert Einsteinnek. A fizikus visszautasította az ajánlatot, mondván, hogy nem rendelkezik a pozíció betöltéséhez szükséges ismeretekkel.







FÁJDALMAS ÁZSIAI SZÉPSÉG.

Nem is olyan régen úgy tartották Kínában, hogy az a szép, ha egy nőnek minél kisebb a lábfeje. A nők éppen ezért szorosan bekötözték a lábukat még gyerek korukban, hogy ne tudjon növekedni a lábfejük. Ennek következményében a lábuk hihetetlen módon eldeformálódott.






GYORS SEGÍTSÉG

2001-ben szeptember 11-e után a kenyai maszáj törzstanács humanitárius segítségként 14 tehenet ajándékozott az Egyesült Államoknak.







HARCOLÓ MAJOM AZ I. VILÁGHÁBORÚBAN

A dél-afrikai páviánt, Jackiet nem sokkal az I. világháború kitörése előtt találta egy Albert Marr névre hallgató katona. Amikor a háború megkezdődött, Albert bevonult a hadseregbe, ahová Jackie is vele tartott. Jackie nemcsak szórakoztatta a katonákat, de fegyvereket is szállított, illetve figyelmeztette az alvó katonákat, ha ellenséges erők közelednek a távolban. Az I. világháború vége után Jackiet kitüntették, majd egészen 1921-ig gazdájával együtt élt.







HEROIN, MINT KÖHÖGŐSZIRUP

1890 és 1910 között a német Bayer gyógyszeripari vállalat heroin tartalmú köhögésenyhítő szirupot árult, elsősorban gyerekeknek.







HIVATÁSOS ÉBRESZTÖK

Az ébresztőóra feltalálása előtt hivatásos ébresztőket alkalmaztak arra, hogy időben felkeljenek az emberek. Az ilyen "ébresztők" dolga az volt, hogy a megadott időben megjelenjenek az ügyfél háza előtt és fütyüléssel, kopogással, vagy ordibálással felkeltsék őt.







IDÉZET

Adolf Hitler Mein Kampf c. könyvéből.






NEM KELL ELSIETNI

A második világháború után a hadiállapot a Szovjetunió és Németország között hivatalosan 1955. január 25-én szűnt meg!







ÓRIÁS MÉRETŰ KRISTÁLYPIRAMISOK.

A legmodernebb szonártechnológiának hála, a tudósok két óriási piramist fedeztek fel a tenger alatt (a Bermuda-háromszög közelében), melyeket vastag, kristályos anyag borít, és nagyobbak, mint a Gízai piramisok Egyiptomban.







RASZPUTYIN

Grigorij Raszputyin (1869. január 21. - 1916. december 30.) orosz misztikus, látnok és spirituális gyógyító. Szerzetesként vagy sztrannyikként (szent vándor vagy zarándok) is nevezik, de soha nem volt semmilyen tisztsége az orosz ortodox egyházban.

Raszputyint halhatatlannak tartották.

Az orosz szerzetes, Grigorij Jefimovics Raszputyin élete során számos gyilkossági kísérletet élt túl. Például: megmérgezték, leszúrták, egyik éjszaka pedig még rá is lőttek, Raszputyin azonban minden ilyen támadást átvészelt. Éppen ezért az emberek úgy tartották, hogy a szerzetes halhatatlan. Végül a Néva-folyó vizébe dobták, ahol már nem tudott megmenekülni a haláltól, pár nappal később a víz partján bukkantak rá a holttestére.







SZTÁLIN ÉS A 'PHOTOSHOP'

Egyes legendák szerint minden alkalommal, amikor Sztálin egyik embere eltűnt, vagy meghalt, Sztálin elrendelte, hogy az adott személyt tüntessék el minden olyan fényképről, melyen ő és az adott ember együtt szerepel. Nagy valószínűséggel ez volt a fotóretusálás történetének kezdete.







TUTANHAMON SZÜLEI TESTVÉREK VOLTAK

A legfrissebb DNS-vizsgálatok kimutatták, hogy Tutanhamon fáraó olyan súlyos egészségügyi problémákkal küzdött, mint a malária és a csontbetegség. A DNS-vizsgálatok arra is fényt derítettek, hogy ezek a betegségek kétségkívül annak az egyenes következményei, hogy a fáraó szülei testvérei voltak.







UTALÁS A SZENT GRÁL PONTOS HELYÉRE?!

Az angilai Staffordshireben található "Shepherd's Monument" nevű emlékmű egy rejtélyes feliratot hordoz: DOUOSVAVVM.

Senki sem tudja, hogy mit jelent, de egyes feltételezések szerint a templomos lovagok hagyták hátra ezt az üzenetet, mely valójában a Szent Grál pontos helyét takarja, illetőleg arra tesz utalást.


Link














 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Címkék: legfélelmetesebb, következményében, visszautasította, történelemórákon, megkülönböztetni, staffordshireben, liszteszsákokban, liszteszsákokat, miniszterelnöke, eldeformálódott, valószínűséggel, halhatatlannak, köhögésenyhítő, figyelmeztette, világháborúban, gyógyszeripari, sztrannyikként, feltételezések, következményei, hasonlítottak, fotóretusálás, szerzetesként, ujjlenyomatos, megjelenjenek, fesztávolsága, szórakoztatta, csontbetegség, megtanították, mumifikálták, köhögőszirup, eseményekkel, ordibálással, felajánlotta, egészségügyi, betöltéséhez, ismeretekkel, történelem telis-tele, töri órán, szűk tanterv, alábbi listán, 30-AS ÉVEKBEN, 1930-as években, gazdasági válság, megmaradt liszteszsákokat, teljes legénység, felderítő csapat, hajó nyomába, igazán furcsa, pillanat tört, fedélzeten lévő, emberek testén, világ legfélelmetesebb, IZGALMAS TÉNYEK MÚLTBÓL, AMIRŐL SOSEM HALLHATTUNK TÖRTÉNELEMÓRÁKON, TUCATNYI ÉSZBONTÓ TÉNY MÚLTBÓL, ÉVEKBEN AZ EMBEREK LISZTESZSÁKOKBAN JÁRKÁLTAK, Egyesült Államokban, KÜLÖNÖS SOS ÜZENET, Ourang Medan, Ourang Medan-t, LEGFÉLELMETESEBB MÚMIÁK, MAGYAR GYORSHADTEST KATONÁI BICIKLIJÜK TÁRSASÁGÁBAN, AMIÉRT UJJLENYOMATOS AZONOSÍTÁST HASZNÁLINK, ALBERT EINSTEIN MAJDNEM IZRAEL MINISZTERELNÖKE LETT, Albert Einsteinnek, FÁJDALMAS ÁZSIAI SZÉPSÉG, GYORS SEGÍTSÉG, Egyesült Államoknak, HARCOLÓ MAJOM AZ, Albert Marr, MINT KÖHÖGŐSZIRUP, HIVATÁSOS ÉBRESZTÖK, Adolf Hitler Mein Kampf, KELL ELSIETNI, ÓRIÁS MÉRETŰ KRISTÁLYPIRAMISOK, Grigorij Raszputyin, Grigorij Jefimovics Raszputyin, SZTÁLIN ÉS, TUTANHAMON SZÜLEI TESTVÉREK VOLTAK, UTALÁS SZENT GRÁL PONTOS HELYÉRE, Szent Grál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  Éretlen vers  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Jó éjszakát  Csak a fogyatkozás látható  Boldog születésnapot a ma ünne...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Németh László tollából  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem számIt  Egy lelki imádság  Neked tudnod kell  Paul David Tripp Április 21  Png lepke  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fehér virág  Jó éjszakát  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akik bántanak téged  Png virág  Egy bizonyos határt  Makszim Gorkij gondolata  Éretlen vers  Reggel van  Png kislány  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kaffka_Margit  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A boldog családok mind hasonló...  Esti kép  Alázat  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Png csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fehér virág  Hiányzik  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png csokor  Idő  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Zilahy Lajos gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Leonardo da Vinci gondolata  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó éjszakát  Kövesd a cowboyt!  Szívem  képre írva  Szívem  Idő  Alvó cicák  Fehér virág  Nem tudhatod  Alázat  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kaffka_Margit  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Szívem  Elköszönt  Leonardo da Vinci gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hogy lehet megtartani 
Bejegyzés Címkék
történelem telis-tele, töri órán, szűk tanterv, alábbi listán, 30-AS ÉVEKBEN, 1930-as években, gazdasági válság, megmaradt liszteszsákokat, teljes legénység, felderítő csapat, hajó nyomába, igazán furcsa, pillanat tört, fedélzeten lévő, emberek testén, világ legfélelmetesebb, arcukból ítélve, világ legnagyobb, tudósok kimutatták, madár körülbelül, madár teste, emberiség használni, ujjlenyomatos azonosítás, börtönbe kellett, férfiak egyébként, történelem során, fizikus visszautasította, pozíció betöltéséhez, nőnek minél, lábuk hihetetlen, kenyai maszáj, dél-afrikai páviánt, háború megkezdődött, alvó katonákat, német Bayer, ébresztőóra feltalálása, megadott időben, ügyfél háza, második világháború, tenger alatt, orosz ortodox, orosz szerzetes, szerzetes halhatatlan, adott személyt, adott ember, fotóretusálás történetének, legfrissebb DNS-vizsgálatok, betegségek kétségkívül, egyenes következményei, fáraó szülei, angilai Staffordshireben, rejtélyes feliratot, templomos lovagok, legfélelmetesebb, következményében, visszautasította, történelemórákon, megkülönböztetni, staffordshireben, liszteszsákokban, liszteszsákokat, miniszterelnöke, eldeformálódott, valószínűséggel, halhatatlannak, köhögésenyhítő, figyelmeztette, világháborúban, gyógyszeripari, sztrannyikként, feltételezések, következményei, hasonlítottak, fotóretusálás, szerzetesként, ujjlenyomatos, megjelenjenek, fesztávolsága, szórakoztatta, csontbetegség, megtanították, mumifikálták, köhögőszirup, eseményekkel, ordibálással, felajánlotta, egészségügyi, betöltéséhez, ismeretekkel, gyorshadtest, segítségként, érdekfeszítő, problémákkal, valószínűleg, megmérgezték, társaságában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4894
  • e Hét: 24713
  • e Hónap: 64534
  • e Év: 242409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.